Skip to content

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال کسب‌وکاری است که به کاربران امکان می‌دهد ارز دیجیتال (رمزارز) خود را در ازای دریافت دارایی‌های دیگری نظیرپول فیات یا سایر انواع ارزهای دیجیتال واگذار کنند یا بالعکس. صرافی ارز دیجیتال می‌تواند به شکل فروشگاه اداره شود که در آن، سود دریافتی از تفاوت قیمت پیشنهادی خرید و فروش خواهد بود. صرافی ارز دیجیتال همچنین می‌تواند فقط یک پلتفرم برای ارتباط فروشندگان با خریداران باشد و کارمزدی از این کار دریافت کند. برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال ساختاری فیزیکی دارند و برخی دیگر نیز فقط به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند.

تاریخچه پیدایش صرافی ارزهای دیجیتال
تاریخچه اولین صرافی ارز دیجیتال در استرالیا در سال ۲۰۰۴ راه اندازی شد. اما به دلیل نداشتن مجوز و عدم مشتریان کافی به فعالیت خود ادامه نداد. در سال ۲۰۰۶ در آمریکا صرافی ارز دیجیتال تازه تأسیس توسط سرویس امنیت آمریکا پلمپ شد. این صرافی توسط دو نفر تابعه روسی و لهستانی تأسیس شده بود که به دلیل انتقال غیرقانونی بیش از ۳۰ میلیون دلار به شکل ارز دیجیتال متهم و ۵ سال زندانی شدند. در سال‌های اولیه به دلیل ناشناخته بودن این پلتفرم‌ها یا انجام فعالیت‌های غیرقانونی، این صرافی‌ها چندان رونقی نداشتند یا فعالیت آن‌ها از طریق قانون متوقف می‌شد. اما در حال حاضر این صرافی‌ها در بیشتر کشورهای جهان مورد پذیرش هستند و روزانه میلیون‌ها نفر از این طریق تبادل رمزارزی دارند.

نقش صرافی ارز دیجیتال در تعیین نرخ
نرخ ارزهای دیجیتال بر اساس عرضه و تقاضا در صرافی‌های ارز دیجیتال مشخص می‌شود. معمولاً قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی‌های مختلف مقداری متفاوت است. دلیل این امر میزان عرضه و تقاضا در هر یک از صرافی‌هاست. اگر تقاضا برای ارزی وجود داشته باشد، قیمت آن ارز افزایش می‌یابد و اگر تقاضا کم باشد قیمت ارز کاهش پیدا می‌کند. معمولاً تفاوت قیمت ارزها در صرافی‌ها زیاد نیست چون در صورت کم بودن قیمت ارز در یک صرافی، کاربران زیادی برای خرید به آنجا هجوم می‌برند و قیمت به‌سوی تعادل می‌رود. برخی افراد به‌دنبال کسب سود از این موضوع هستند و ارزهایی با قیمت پایین خریداری می‌کنند و با قیمت بالاتر در صرافی‌های دیگر به فروش می‌رسانند که به این کار آربیتراژ می گویند

صرافی متمرکز، بیت کوین و سایر رمزارزها، یک نوع پلتفرم معاملاتی آنلاین و رایج ترین نوع صرافی برای خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. صرافی متمرکز در واقع به این معنی است که یک فرد یا واسطه معتبر برای کمک به رسیدگی داراییها و انجام معاملات وجود داشته باشد و بر معاملات کاربران نظارت کند.
اگر بخواهیم به بیان ساده تر بگوییم، صرافی های متمرکز عملکردی شبیه بانک دارند. بسیاری از سرمایه گذارانی که ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول نرم افزاری و یا سخت افزاری نگه داری می کردند، به دلیل فراموش کردن کلیدهای خصوصی خود دچار ضرر می شدند. در صورتی که اگر آن­ها دارایی خود را به کیف پول صرافی متمرکز سپرده بودند، برای دسترسی به ارزهای دیجیتال خود تنها کافی بود از نام کاربری و رمز عبور خود استفاده کنند.
بیترکس، پولینکس از مشهورترین صرافی های متمرکز دنیا هستند. بیتفینکس،

تعریف صرافی غیر متمرکز
در صرافی غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، افراد می توانند بدون نیاز به باز کردن حساب در صرافی، معامله ارز دیجیتال خود را به صورت همتا به همتا یا کاربر به کاربر و بدون واسطه انجام دهند. در واقع، شیوه عملکرد این صرافی به صورت غیرمتمرکز است و هیچ مرجع کنترل کننده ای وجود ندارد.
در صرافی های غیرمتمرکز شما می توانید ارزهای دیجیتال را با هم معامله کنید و امکان انجام معاملات بر پایه ارز فیات ( مانند دلار یا ریال) وجود ندارد. بنابراین برای شروع، ابتدا باید در یک صرافی متمرکز با پول فیات ارز دیجیتال بخرید و بعد از اینکه صاحب ارز دیجیتال شدید، می توانید از صرافی های غیرمتمرکز نیز استفاده کنید.
در صرافی غیرمتمرکز ضرورت اعتماد به شخص ثالث از بین رفته و هیچ شخص واسطی وجود ندارد. شاید اینجا این سوال برایتان پیش بیاید که واقعا هیچ سیستم کنترل کننده ای وجود ندارد؟
در صرافی غیرمتمرکز هر چند امکان انجام معاملات به صورت فرد به فرد وجود دارد اما عملا آن طور هم نیست که هیچ مرجع کنترل کننده ای وجود نداشته باشد.
هر چند در حال حاضر صرافی کاملا غیر متمرکز به معنای واقعی وجود ندارد اما در حال حاضر صرافی ها یی همچون بایننس،dex.top ، Bisq خدمات صرافی غیر متمرکز هم ارائه می کنند.

خرید ارزدیجیتال در ایران
صرافی های آنلاین زیادی در ایران وجود دارد که شما می توانید از طریق این صرافی ها ارزهای دیجیتالی مثل :بیت کوین ،لایت کوین،اتریوم ،ریپل ،مونرو، تتر و….خریدو فروش کنید.این خرید و فروش براحتی از طریق کارت های بانکی با نحوه پرداخت آنلاین امکان پذیر است.در این صرافی ها برای جلوگیری از کلاه برداری به تصویر کارت ملی ،کارت بانکی و در بعضی موارد عکس خودتان برای احراز هویت نیاز دارند.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *